zondag 12 februari 2017

Tiramisu Taartje

Bij tiramisu denk ik aan mascarpone en aan dessert. Dit taartje kun je serveren bij de koffie of als dessert.



Wat heb je nodig voor een springvorm van Ø 20 cm?

  • 400 gr roomkaas (ik koos ditmaal voor Philadelphia Naturel );
  • 4 blaadjes gelatine;
  • 60 gr ongezouten roomboter;
  • 75 gr poedersuiker;
  • 175 gr lange vingers ( 1 pak );
  • 200 gr slagroom;
  • 100 gr sterke koffie;
  • 25 – 30 gr Amaretto;
  • Cacaopoeder.


En hoe maak je het?


  • Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier;
  • Neem 80 gr lange vingers en maal die fijn met behulp van de staafmixer of  doe ze in een plastic zak en rol ze fijn met de deegroller;
  • Doe de roomboter in een pannetje en verwarm deze tot hij smelt;
  • Neem van het fornuis af en roer de gemalen lange vingers erdoor;
  • Schenk dit mengsel op het bakpapier en druk aan met de bolle kant van een lepel;
  • Dek de vorm af met plasticfolie en zet ze gedurende minsten 20 minuten in de koelkast;
  • Roer de roomkaas los met een lepel;
  • Week de gelatine volgens de verpakking ( bij mij 5 minuten ) in koud water;
  • Neem 175 gr slagroom en klop deze samen met de poedersuiker stijf;
  • Doe de rest van de slagroom ( 25 gr ) in een pannetje en verwarm deze totdat hij bijna kookt;
  • Neem van het fornuis af en los de gelatine erin op;
  • Roer dit mengsel door de roomkaas;
  • Spatel dan de slagroom erdoor;
  • Schenk de afgekoelde koffie samen met de Amaretto in een diep bord en meng goed;
  • Bekleed de rand van de springvorm met een taartrand ( acetaat );
  • Verdeel de helft van het roomkaasmengsel over de bodem;
  • Week de lange vingers in het koffie-Amaretto mengsel en leg ze op de vulling;
  • Bestrooi de lange vingers met flink wat cacaopoeder;
  • Verdeel de rest van het roomkaasmengsel over de lange vingers;
  • Als je nog wat lange vingers overhebt, leg die dan bovenop en smeer het laatste restje roomkaasmengsel erover heen;
  • Knip de taartrand gelijk met de rand van de springvorm en dek de taart af;
  • Zet het taartje een nacht in de koelkast ( minimaal 4 uur ) om goed op te stijven;
  • Verwijder voorzichtig de vorm, de rand en het bakpapier;
  • Zet het taartje op een bord en bestuif het met cacao.



De smaak: heerlijk!

                                                        ©Marionskitchenstories






Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen