zondag 24 juli 2016

100% Lemaire brood

Lemairemeel is een van mijn favoriete meelsoorten. Als je wilt weten wat het precies is, kijk dan hier.



Wat heb je nodig?

Temperatuur deeg 25⁰C - 26⁰C; rijstemperatuur 28⁰C

  • 1000 gr lemairemeel;
  • 12 gr instantgist of 30 gr verse gist;
  • 570 gr water;
  • 18 gr bakkerszout;
  • 20 gr honing;
  • 25 gr olijf- of zonnebloemolie;
  • 10 gr lecithine ( optioneel );
  • Snufje vitamine C ( optioneel ).


En hoe maak je het?

  • Doe alle ingrediënten ( m.u.v. het zout ) in de kom van de standmixer en meng goed totdat alle vocht is opgenomen ( circa 2 – 3 minuten );
  • Voeg dan het zout toe en kneed tot een soepel deeg in 7- 8 minuten;
  • Neem het deeg uit de kom, weeg 2 gelijke stukken af en bol die op;
  • Leg de bollen in 2 ingevette kommen, dek die af en zet het deeg te rijzen ( 50 - 60 minuten );
  • Neem het deeg uit de bakken, druk voorzichtig de lucht eruit en vorm er broden van;
  • Leg deze in ingevette broodblikken en zet ze opnieuw te rijzen ( 55 – 60 minuten ).


Bakken:

  • Verwarm de oven voor op 240⁰C ( boven- en onderwarmte );
  • Schuif de broden in de oven, bak 10 minuten op 220⁰C, verlaag dan de temperatuur naar 200⁰C en bak het brood in circa 20 – 30 minuten gaar. Laat nog 5 minuten staan in de dichte oven.

Dit is een eenvoudig te maken brood met een lekkere smaak. Het is uitermate geschikt als de dagelijkse boterham.


                                                              ©Marionskitchenstories





Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen