vrijdag 20 mei 2016

Verwenbrood

Dit brood noemen wij 'Verwenbrood'. Het is zo lekker, dat het in een mum van tijd op is. Helaas...


Wat heb je nodig voor 2 broden?

Deegtemperatuur 26⁰C, rijstemperatuur 28⁰C


  • 370 gr volkorenmeel;
  • 630 gr tarwebloem;
  • 16 gr instantgist of 40 gr verse gist;
  • 40 gr lijnzaad;
  • 18 gr bakkerszout;
  • 10 gr lecithine ( optioneel );
  • Snufje vitamine C ( optioneel );
  • 70 gr water;
  • 440 gr volle melk;
  • 250 gr crème fraiche.

En hoe maak je het?


  • Doe alle ingrediënten ( m.u.v. het zout ) in de kom van de mixer en meng gedurende 2  minuten;
  • Voeg dan het zout toe en kneed het geheel tot een soepel deeg in 8 – 10 minuten;
  • Neem het deeg uit de kom, verdeel het in 2 gelijke stukken en bol die op;
  • Leg het deeg te rijzen in ingevette bakken / kommen en dek af ( 1 uur );
  • Neem het deeg uit de kommen, vorm er broden van en doe die in de ingevette bakblikken;
  • Laat het deeg vervolgens nog 25 – 60 minuten te rijzen.



Bakken

  • Verwarm de oven voor op 220⁰C;
  • Bak het brood 10 minuten op 220⁰C, verlaag dan de temperatuur naar 190⁰C en bak nog circa 20 – 30 minuten.

Het fijne aan dit brood is dat het niet alleen lekker is maar ook voldoende vezels bevat. Op mijn aanrecht staat alles klaar om rozijnenbrood te gaan bakken. Ik wens jullie alvast een fijn weekend!


                                                            ©Marionskitchenstories

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen