zondag 29 mei 2016

Bruin kwarkbrood

Kwarkbrood vinden we een echte lekkernij. Op dit blog vind je al grote Kwarkbollen ( broodjes )Kwarkbrood, en Witbrood met kwark. Als ik vraag welke ik opnieuw zal bakken, krijg ik maar 1 antwoord: ze zijn allemaal even lekker, dus doe maar... Vandaag het recept van bruin kwarkbrood.



Wat heb je nodig?

Temperatuur deeg 25⁰C - 26⁰C; rijstemperatuur 28⁰C

  • 250 gr tarwebloem;
  • 750 gr lemairemeel;
  • 15 gr instantgist of 37,5 gr verse gist;
  • 490 gr volle kwark op kamertemperatuur;
  • 315 gr water;
  • 85 gr zachte ongezouten roomboter;
  • 10 gr glutenpoeder;
  • 18 gr bakkerszout;
  • 10 gr lecithine ( optioneel );
  • Snufje vitamine C ( optioneel ).


 En hoe maak je het?

  • Doe alle ingrediënten ( m.u.v. het zout en de boter ) in de kom van de standmixer en meng goed totdat alle vocht is opgenomen ( circa 2-3 minuten );
  • Voeg dan het zout en de boter toe en kneed van het geheel een soepel deeg in 8 – 10 minuten;
  • Neem het deeg uit de kom, weeg 2 gelijke stukken af en bol die op;
  • Leg de bollen in 2 ingevette bakken of kommen, dek die af en zet het deeg te rijzen ( 60 minuten );
  • Neem het deeg uit de bakken, druk voorzichtig de lucht eruit en vorm er broden van;
  • Leg deze in ingevette broodblikken en zet ze opnieuw te rijzen ( 25 – 45 minuten ).



Bakken:

  • Verwarm de oven voor op 200⁰C ( boven- en onderwarmte );
  • Snijd de broden in met een vochtig lame;
  • Schuif de broden in de oven, bak 10 minuten op 200⁰C, verlaag dan de temperatuur naar 180⁰C en bak het brood in circa 30 – 35 minuten gaar.

 Het brood is heerlijk zacht en niet moeilijk te maken. Bij ons een van de favorieten. 

                                                               ©Marionskitchenstories

2 opmerkingen:

  1. Kun je glutenpoeder ook in de supermarkt kopen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee.Ik koop glutenpoeder bij de Zuidmolen ( online ). Je kunt hem weglaten als je er geen hebt. In dit brood niet zo belangrijk.

      Verwijderen