maandag 28 maart 2016

Luxe kadetjes

Kadetjes, wie kent ze niet. Ik associeer ze met zachte witte broodjes, die nergens naar smaken. Dat kun je van deze kadetjes zeker niet beweren. Ze zijn heel zacht en smaken een beetje 'cake-achtig'.
In combinatie met wat roomboter en hagelslag en geweldig begin van 2de Paasdag.


Wat heb je nodig voor 24 stuks?

Deegtemperatuur: 25⁰C, 1ste rijs 27⁰C, 2de rijs op kamertemperatuur 22⁰C

  • 825 gr tarwebloem;
  • 15 gr bakkerszout;
  • 18 gr instantgist of 45 gr verse gist;
  • 65 gr roomboter;
  • 25 gr witte basterdsuiker;
  • 465 gr volle melk;
  • 1 ei;
  • 8,3 gr lecithine ( optioneel) ;
  • Snufje vitamine C( optioneel ).

En hoe maak je ze?


  • Doe alle ingrediënten ( m.u.v. het zout ) in de kom van de mixer en kneed gedurende 2 minuten tot alle vocht is opgenomen;
  • Voeg dan het zout toe en kneed er in 8 – 10 minuten een soepel deeg van;
  • Neem het deeg uit de kom, bol het op en leg het in een ingevette bak te rijzen gedurende 50 - 60 minuten;
  • Neem het deeg uit de kom, druk het gedeeltelijk plat en weeg 24 stukjes van 60 gr af;
  • Bol ieder stuk op en leg op je werkplek, dek af en laat 10 minuten rusten;
  • Bol alle bollen daarna opnieuw op, bestrijk ze in het midden met een beetje olie en druk er de steel van een pollepel in;
  • Leg de broodjes omgekeerd op je bakplaat;
  • Bedek de broodjes met een schone theedoek en laat de broodjes 25 – 30 minuten rijzen;
  • Halverwege draai je de broodjes om.




Bakken:

Verwarm de oven voor op 220⁰C ( hetelucht );
Bestrooi de broodjes met wat bloem en bak ze in 10 minuten gaar.


                                                        ©Marionskitchenstories

Bron: Kadetjes uit het boek  'Meesterlijk brood' van Robert van Beckhoven

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen