zondag 16 augustus 2015

Marmercake

Cake is handig om in voorraad te hebben voor onverwacht bezoek. Ik snijd de cake in plakjes, wikkel die in aluminiumfolie en vries ze in. Even oppiepen in de magnetron en serveren maar.  In juni schreef ik over Het geheim van de perfecte cake. Omdat die al heel snel op was, besloot ik gisteren een marmercake te bakken.


De cake is wat krom geworden.Maar dat doet gelukkig aan de smaak niets af.

Wat heb je nodig voor een cakeblik van 1,5 liter?

·       250 gr tarwebloem ( gezeefd );
·       200 gr suiker;
·       200 gr eieren;
·       250 gr roomboter;
·       1,25 ml rozenwaterextract;
·       2,5 ml amandelaroma;
·       8 gr bakpoeder;
·       1 zakje vanillesuiker;
·       Snufje zout.

Voor het chocolade deeg nog 10 gr cacao + 10 gr suiker.



En hoe maak je hem?

·       Roer de boter met de suiker en de vanillesuiker tot room;
·       Voeg één voor één de eieren toe en sla de massa telkens schuimig;
·       Als alle eieren zijn toegevoegde in één keer het gezeefde meel toevoegen en met een paar slagen ( pollepel ) door de massa roeren;
·       Vul het ingevette cakeblik ( met ingevet stukje bakpapier op de bodem ) tot ongeveer 40 %;
·       Voeg aan het restant van het deeg de cacao, de suiker toe, het aroma en het extract toe, roer die er voorzichtig doorheen en schenk het mengsel in het blik.

Bakken:

Verwarm de oven voor op 150⁰C ( boven- en onderwarmte ), zet het blik onderin de oven  en bak de cake in 60 -75 minuten gaar.

·      



De cake is lekker smeuïg en niet droog.

                                                          ©Marionskitchenstories

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen