dinsdag 2 juni 2015

Quiche met gehakt en verse spinazie

Het lijkt meer op herfst dan voorjaar de laatste tijd. Vooral vandaag regent het hier en waai je bijna van de weg. Een quiche gaat er altijd in, maar met dit weer smaakt hij des te beter.
Er is veel verse spinazie te koop, niet duur en toch veel lekkerder dan die uit de diepvries.


Na het bakken

Ik ben geen held als het gaat om foto's maken en ovenschotels zijn al zeker niet gemakkelijk als je niet foto-shopt.

Wat heb je nodig voor het deeg?

  • 90 gr zachte roomboter;
  • 2 eidooiers;
  • Snufje zout;
  • 180 gr bloem;
  • 5 gr suiker;
  • 15 gr koud water.


En hoe maak je het?

  • Doe alle ingrediënten in een kom en kneed er met de hand snel een samenhangend deeg van;
  • Wikkel het deeg in plasticfolie en leg het minstens 1 uur in de koelkast;
  • Beleg je werkplek met plastic folie en leg het deeg erop;
  • Leg daarop opnieuw een laag plastic folie ( zo krijg je geen geknoei );
  • Druk het deeg plat met een deegroller en rol het daarna uit;
  • Vet de quichevorm Ø 25 cm in met wat roomboter en strooi er wat bloem overheen;
  • Leg het deeg in de vorm, snijd de randen af en zet het in de koelkast tot gebruik.

Wat heb je nodig voor de vulling?

  • 450 gr verse spinazie;
  • 100 gr crème fraîche;
  • 2 eiwitten;
  • 150 gr rundergehakt;
  • 1 ui;
  • 1 sjalotje;
  • Enkele plakken oude of belegen kaas;
  • Paneermeel, peper, zout en kruiden naar eigen smaak.


En hoe maak je die?

Voor het bakken

  • Was de spinazie en stoom** hem 2 minuten in de stoomoven en laat heel goed uitlekken;
  • Roer de crème fraiche los met de eiwitten;
  • Snipper de ui en de sjalot;
  • Bak het gehakt rul met peper, zout en kruiden naar smaak;
  • Fruit de uien mee.

Opmaken:
  • Strooi over het quichedeeg wat paneermeel;
  • Doe daarover het gehakt;
  • Beleg het gehakt met de spinazie;
  • Schenk daarover het eimengsel;
  • Beleg het geheel met wat plakken kaas

Bakken:

Bak de quiche in de oven gaar op 200⁰C gedurende 30 – 40 minuten.

                                                           ©Marionskitchenstories


Bron deeg: my Little French Kitchen  van Rachel Khoo



1 opmerking:

  1. Same here: my photos of casseroles or gratins never look as good as they taste. I had a photographer friend who did food photos for magazines - they enhance the foods with glycerine etc. so that they look very appetizing, but you can't eat them afterwards anymore.
    I do like spinach and this sounds like a nice, light summer dinner.

    BeantwoordenVerwijderen