maandag 25 mei 2015

Een toetje 'uit de oude doos'

Dit is een toetje dat van oudsher in de familie gegeten wordt. Het is eenvoudig te maken en je hebt er weinig spectaculairs voor nodig. Op de foto's ziet het er niet geweldig uit, maar wij vinden het heerlijk.


Wat heb je nodig?

  • 50 gr cacao;
  • 50 gr maïzena;
  • 100 gr suiker;
  • 1 liter volle ( boeren- ) melk;
  • 50 gram custard;
  • 1 liter volle ( boeren- ) melk;
  • 52 gr suiker;
  • ½ Liter verse slagroom;
  • 25 – 30 gr witte basterdsuiker;
  • Snufje zout.


Werkwijze:

  • Vermeng de maïzena met de suiker en de cacao en roer er enkele lepels koude melk doorheen, zodat je een glad papje krijgt;
  • Breng de rest van de melk al roerend aan de kook;
  • Schep enkele lepels van de hete melk door het papje en giet dit al roerend door de hete melk;
  • Laat enkele minuten doorkoken;
  • Zet een glazen schaal met een lepel erin op een koude vaatdoek en schenk de vla over in de kom. Als je geen velletje wilt, moet je deze onder af en toe roeren goed af laten koelen;
  • Zet in de koelkast om ijskoud te worden;
  • Maak de vanillevla op dezelfde wijze;
  • Klop de slagroom met de suiker en het snufje zout stijf;
  • Doe enkele lepels van beide soorten vla op een bord, schep er enkele lepels slagroom bij en roer voorzichtig door elkaar.

Begrijp je wat ik bedoel?

                                                             ©Marionskitchenstories




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen