woensdag 15 april 2015

Witlofsalade met zachte geitenkaas

De zon schijnt vandaag volop en dus is het tijd voor een salade. Voor de laatste maal dit seizoen deze witlofsalade met zachte geitenkaas. Hij ziet er niet uit, maar desondanks is hij erg lekker. Fris, niet te zwaar en in een mum van tijd gemaakt.

Wat heb je nodig?

  • 400 – 500 gr witlof;
  • 150 gr zachte geitenkaas;
  • ½ - 1 zoetzure appel;
  • Handvol pecannoten of walnoten;
  • 3 eetlepels mayonaise;
  • 1 eetlepel Balsamico azijn;
  • 1 flinke theelepel mosterd;
  • Zout, peper en knoflookpoeder naar smaak.




En hoe maak je hem?

  • Verwijder van het witlof de buitenste bladen en spoel de stronken af onder stromend water;
  • Dep ze droog met keukenpapier;
  • Snijd de stronken doormidden en verwijder de harde kern helemaal;
  • Snijd de helften in dunne reepjes;
  • Schil de appel en snijd hem in reepjes of blokjes;
  • Verkruimel de geitenkaas en hak de noten fijn;
  • Doe alles in een grote kom en meng er de mayonaise, de Balsamicoazijn en de mosterd doorheen;
  • Breng verder op smaak met de kruiden;
  • Dek de kom af en zet hem enkele uren in de koelkast;
  • Neem hem minstens 1 uur voor het eten uit de koelkast.


Serveer de salade met zelfgebakken brood.

Bron : onbekend

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen