donderdag 5 maart 2015

Super gemakkelijke kokoskoekjes

Wat doe je met een zak kokos die nodig op moet? Je bakt er lekkere koekjes van.



Wat heb je nodig?

  • 240 gr geraspte kokos;
  • 130 gr suiker;
  • 1 zakje vanillesuiker;
  • 60 gr patentbloem;
  • 5 ml rozenwaterextract ( optioneel );
  • 50 gr golden syrup of honing;
  • 25 gr roomboter;
  • 100 gr melk;
  • Mespuntje zout;
  • ½ ei.

En hoe maak je ze?


  • Meng de kokos met de suiker en de bloem;
  • Maak de melk warm in een pan, smelt er de boter in en roer er de golden syrup doorheen;
  • Neem de melk van het vuur en doe er het kokosmengsel al roerend bij;
  • Roer goed door en voeg het rozenwater toe;
  • Voeg het ei toe en het zout:
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier en smeer het mengsel dun uit.


Bakken:

  • Verwarm de oven voor 180⁰C en bak de koekjes in ± 20 minuten lichtbruin;
  • Draai de bakplaat eventueel halverwege om.
  • Neem de bakplaat uit de oven en maak ribbels met de achterkant van een vork;
  • Laat de koekjes een beetje afkoelen en snijd ze dan in de gewenste vorm.


Vaak zijn koekjes erg zoet. Zo ook deze koekjes als je ze maakt volgens het oorspronkelijke recept. Ik heb de hoeveelheden suiker en syrup aangepast en vind ze zoet genoeg. Het zijn heerlijke koekjes die gemakkelijk te maken zijn. Als je van heel zoet houdt, neem dan 60 gr syrup en meer suiker.

                                                              ©Marionskitchenstories

Bron: De Banketbakker van Cees Holtkamp

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen