vrijdag 30 januari 2015

Manitoba brood

Manitoba meel is afkomstig uit Canada en bevat een heel hoog glutengehalte. Het is uitermate geschikt voor bijvoorbeeld Chiabatta, maar je kunt er ook heerlijk brood mee bakken. Als je van een soepel deeg houdt en zin hebt in lekker zacht brood, probeer dit dan eens. Je zult er zeker geen spijt van krijgen.


Ik heb het gebakken op de bakplaat.

Wat heb je nodig?

Ingrediënten:

·       490 gr manitoba meel;
·       75 gr semolameel;
·       35 gr tarwebloem;
·       7,2 gr instantgist;
·       10,8 gr bakkerszout;
·       20 gr olijfolie;
·       195 gr karnemelk;
·       195 gr water;
·       snufje vitamine C ( optioneel );
·       6 gr lecithine ( optioneel ).

Werkwijze:

·       Doe alle ingrediënten ( m.u.v. het zout en de olie ) in de kom van de mixer en meng gedurende 2 - 3 minuten tot alle vocht is opgenomen op lage stand;
·       Voeg dan het zout en de olie toe en kneed het geheel tot een soepel deeg in 8 - 10 minuten;
·       Neem het deeg uit de kom, bol het op en leg het in een ingevette kom te rijzen ( gedurende 45 - 60 minuten ). Doe na 20 minuten "stretch and fold";
·       Druk het deeg daarna voorzichtig plat en vorm er een brood van en leg dit in met rijstemeel bestrooid rijsmandje;
·       Laat opnieuw 30 - 45 minuten rijzen.

Bakken:

·       Verwarm de oven voor op 220°C ( met boven -en onderwarmte );
·       Bak het brood gedurende 20 minuten op 220°C, zet dan de temperatuur naar 200°C en bak het nog 15 minuten ( 96°C ).
·       Neem het brood uit de oven en bestrijk het direct met zachte roomboter.


                                                             ©Marionskitchenstories

1 opmerking:

  1. Hey ik heb je genomineerd voor de liebster blog award: beantwoord de vragen, verzin er zelf 11 en nomineer verder enkele blogs met minder dan 200 volgers

    BeantwoordenVerwijderen