dinsdag 2 september 2014

Plaatpizza van Marion

Er komen nog een paar mooie zomerse dagen aan en niets is dan heerlijker dan buiten te eten van deze heerlijke pizza, al dan niet in combinatie met een salade en een lekker glas wijn. Eerder al publiceerde ik  de verrukkelijke pizza van Antoinette en schreef ik over het  krokante pizzadeeg van mijn vriendin Wilma, die je ook voor hartige taart kunt gebruiken. Deze plaatpizza, met een zelf samengesteld deeg, vinden wij echter nog lekkerder.



Hoe maak je deze pizza?

Ingrediënten voor het deeg:

10,5 g verse gist of 4,2 g gedroogde gist;
450 gr (  biologische  ) Farina di Frumento Tenero Tipo 00;
105 gr water;
140 gr  karnemelk
2,5 gr zout;
2,5 gr lecithine ( optioneel );
4 gr suiker.

Voor het beleg:

100 gr kastanjechampignons;
100 gr paprika in blokjes;
100 gr mozzarella;
100 gr gorgonzola;
Salami / rauwe ham naar smaak;
wat oude kaas;
rucola.



heerlijk zacht deeg
Voor de tomatensaus:

2 kleine uitjes;
1 teentje knoflook;
2 eetlepels olijfolie;
1 blikje tomatenblokjes.

Werkwijze:

  • Doe alle ingrediënten ( behalve het zout ) in de kom van de standmixer en meng het geheel op lage stand gedurende 2 -3 minuten;
  • Voeg dan het zout toe en kneed tot een soepel deeg in circa 6-8 minuten;
  • Neem het deeg uit de kom, bol het op en laat het in een ingevette kom ± 40 – 45 minuten rijzen afgedekt met plastic folie;
  • Bekleed 1 bakplaat met bakpapier;
  • Rol het deeg zo dun mogelijk uit en prik gaatjes in het deeg met een vork;
  • Maak eventueel een opstaand randje en laat het deeg nog een kwartier rijzen;
  • Bestrijk het deeg met een basis van tomatensaus.

De tomatensaus maken:

  • Snipper 2 kleine uitjes;
  • Snipper enkele teentjes knoflook;
  • Bak beide in 2 eetlepels olijfolie. Zorg ervoor dat ze niet bruin worden;
  • Voeg een blikje tomatenblokjes toe, met wat peper en zout en laat 20 minuten inkoken.
  • Maal eventueel klein met de foodprocessor.

Daarna beleg je het deeg met bovenstaande ingrediënten, of die van je eigen keuze, en strooi je er wat oude kaas overheen.

Bakken :  

Verwarm de oven met de steen voor op 200⁰C;
Bak de pizza in ongeveer 15 - 20 minuten gaar.

Serveer de pizza ( eventueel ) met een lekkere salade.



                                                            ©Marionskitchenstories


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen