zaterdag 5 juli 2014

Mar's Boule

Vandaag stond in het teken van het bakken van twee Pane della Sicillia, een met tarwebloem en de tweede met lemairemeel. Ze zijn beide zeer goed gelukt. Net als het brood dat ik gisteren bakte en ik Mar's Boule genoemd heb ( naar mijn naam, die een vriendin altijd afkort tot Mar ).


Wat heb je nodig voor dit brood?


  • 200 gr  Simola di frumento duro; 
  • 300 gr tarwebloem;
  • 9 gr bakkerszout;
  • 150 gr tarwe- / roggedesem ( ik nam de verhouding 2: 1 );
  • 290 gr water.


En hoe maak je het?

  • Neem het desem de dag voor het bakken uit de koelkast en ververs het;
  • Doe alle ingrediënten ( m.u.v. het zout ) in de kom van de mixer en meng gedurende 3 minuten;
  • Voeg dan het zout toe en kneed het geheel tot een soepel deeg in 8 – 12 minuten ( afhankelijk van je kneedapparaat ). De temperatuur van het deeg moet 27⁰C zijn;
  • Doe het deeg over in een ingevette kom en laat het gedurende 1,5 uur rijzen;
  • Neem het deeg uit de kom, bol het op en leg het in een met semolameel bestrooid rijsmandje;
  • Zet het deeg vervolgens nog 1 uur te rijzen.


Bakken:

  • Verwarm de oven voor op 230⁰C ( boven- en onderwarmte );
  • Bak het brood met stoom gedurende 25 minuten op 230⁰C, verlaag dan de temperatuur naar 210⁰C en bak nog circa 10 minuten.
Het brood heeft een heerlijk krokante korst en is van binnen lekker zacht. Houd er rekening mee dat het deeg vrij kleverig is, maar probeer toch geen extra meel meer toe te voegen.

                                                               ©Marionskitchenstories

Bron: Dit brood is gebaseerd op de Paulusbol van ‘Ik bak geweldig, jij trouwens ook’ 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen