dinsdag 27 mei 2014

Foodblogswap mei : Perencrumble met zelfgemaakt roomijs

Voor de foodblogswap van mei mocht ik koken van Myfoodblog van Judith. Recepten uitproberen is haar niet vreemd, met een familie vol met food professionals. Haar blog toont een heel gevarieerd aanbod aan eten, afgewisseld met inhoudelijke stukjes die allemaal iets met eten te maken hebben. Daarnaast zijn er ook enkele gastbloggers die hun steentje af en toe bijdragen.

Het was moeilijk een keuze te maken uit het aanbod, maar uiteindelijk besloot ik tot het maken van deze perencrumble. Hij is geschikt voor mensen die glutenvrij willen of moeten eten, maar ook voor andere 'lekkerbekken'.




Wat heb je nodig?

  • 1 peer, in kleine blokjes gesneden;
  • 5 gram kaneel;
  • 60 gram rozijnen ( gewassen, afgespoeld en gedroogd );
  • 40 g havermout;
  • 25 g koude boter in kleine blokjes;
  • 15 gram golden syrup of honing

En hoe maak je het?

  • Meng in een kom de havermout met de boter totdat je een kruimelige structuur krijgt;
  • Leg de stukjes peer op de bodem van een ingevet ovenschaaltje en bestrooi ze met de kaneel;
  • Strooi de rozijnen erover heen;
  • Verdeel  de crumble over de rozijnen;
  • Schep de golden syrup over de crumble;
  • Bak 10-12 minuten in de oven die voorverwarmd is op 220°C ( boven- en onderwarmte );
  • Serveer met zelfgemaakt roomijs.

Het werd een heerlijk toetje. Als je niet glutenvrij eet, vervang dan de havermout door wat bloem, maar of het dan even lekker wordt, kan ik je niet garanderen.

                                                          ©Marionskitchenstories

Het oorspronkelijke recept vind je hier: Glutenvrij recept


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen