dinsdag 22 april 2014

Foodblogswap april 2014 : Lasange met wortelen

Voor de Foodblogswap van april kreeg ik het blog 'ShelikesBento' toegewezen. Dit blog, dat wordt geschreven door Cynni bevat een groot aantal recepten. Voor elk wat wils, maar met de nadruk op vegetarisch. Cynni woont samen met haar vriend, 4 katten en 1 konijn. Beide zijn ze o.a. vrijwilliger voor de organisatie van een jaarlijkse conventie waarin de Japanse cultuur centraal staat. Vandaar ook de naam van haar blog: ze houdt van Bento's: goed gevulde broodtrommeltjes die Japanse ouders hun kinderen meegeven naar school.

Mijn keuze viel op de lasagne met wortelen



Hier vind je mijn variatie op het recept van Cynni :

Ingrediënten:

  • 35 gr boter;
  • 40 gr bloem;
  • 500 gr volle melk;
  • 100 gr crème fraiche;
  • 100 gr kaas ( 50 gr Parmezaanse en 50 gr oude );
  • 3 eieren;
  • 500 gr geraspte wortelen;
  • 150 gr rundergehakt;
  • 2 sjalotjes;
  • Peper, zout, paprikapoeder en knoflookpoeder naar smaak;
  • 80 gr lasagne ( is 1/3 pak ).
Ik heb kleinere hoeveelheden genomen en gehakt toegevoegd, omdat wij niet vegetarisch zijn.

Hoe maak je het?

  • Bak het gehakt rul met de gesnipperde sjalotjes en de kruiden;
  • Verhit de boter in de pan, voeg het meel toe en roer goed door;
  • Voeg beetje bij beetje de melk toe en laat doorkoken totdat de saus dik wordt;
  • Voeg dan de crème fraiche toe en laat nog even doorkoken;
  • Voeg van het vuur de kaas toe en laat de saus afkoelen;
  • Bestrijk een ovenschaal met wat olie;
  • Neem 1/3 deel van de saus apart;
  • Roer de wortelen door de rest van de saus;
  • Verdeel een deel van de saus over de bodem en beleg deze met de ½ van het gehakt;
  • Leg daarop een laag lasagnebladen;
  • Herhaal dit en sluit af met lasagnebladen;
  • Verdeel hierover het 1/3 deel van de saus.


Bakken:

Bak de lasagne op 180°C gedurende circa 40 - 45 minuten gaar.




Hoe smaakte het?

De combinatie van de wat zoete wortelen met de kaas is erg lekker. Een volgende keer zou ik wel meer gehakt nemen en dit ook wat krachtiger kruiden. Daarnaast zou ik de saus iets minder dik maken, omdat deze heerlijke lasagne wel ( voor ons ) erg zwaar was.

                                                          ©Marionskitchenstories

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen