woensdag 12 februari 2014

Hazelnootkoekjes met gekonfijte sinaasappelschilletjes

Koekjes, vers gebakken uit eigen oven ruiken niet alleen geweldig, je kunt er ook niet vanaf blijven. Dat geldt ook voor deze koekjes, die lekker knapperig zijn en die je moet bewaren in een blik of in een papieren zak. Als je ze te lang laat liggen worden ze helaas wat zacht, maar dat risico is vrij klein.




Wat heb je nodig?

Ingrediënten:

• 75 gr ongezouten zachte roomboter;
• 100 gr suiker;
• 2 zakjes vanillesuiker;
• 2 eieren ( middelgroot );
• Snufje zout;
• 1 volle mespunt gemalen kardemom;
• 1 volle mespunt kaneel’
• 250 gr patentbloem;
• 7,5 gr bakpoeder;
• 60 gr gekonfijte sinaasappelschilletjes;
• 75 gr hazelnoten ( roosteren op 180°C in 10 minuten in de oven, laten afkoelen en klein hakken).

Hoe maak je ze ?

• Zeef de bloem met het bakpoeder;
• Doe de boter, de suiker, de vanillesuiker, de eieren, de kardemom, het zout en de kaneel
  in de kom van de mixer en roer dit tot een glad geheel;
• Voeg lepel na lepel de gezeefde bloem toe;
• Schep vervolgens de schilletjes en de noten door het beslag;
• Beleg een bakblik met bakpapier of aluminiumfolie en schep hierop met 2 theelepeltjes
  bolletjes van het beslag.




Bakken:

• Verwarm de oven voor op 140°C ( hete lucht );
• Schuif de platen op niveau 1 en 3 in de oven en bak de koekjes in 30 minuten gaar;
• Zet de oven uit en laat de koekjes nog 5 minuten staan in de oven;
• Laat ze afkoelen op een rooster.

Als ze afgekoeld zijn kun je ze nog afwerken met glazuur. Ik heb dat niet gedaan, omdat de koekjes zo lekker genoeg zijn en glazuur ze alleen maar extra zoet maakt en dat doet afbreuk aan de smaak.



                                                            ©Marionskitchenstories

Bron : de koekjes zijn gebaseerd op de 'kruidige vruchtenkoekjes' uit : Bakken het hele jaar door.

4 opmerkingen:

  1. Echt hele lekkere koekjes. Die sinaasappels maakt het verschil. Dank je wel voor het recept.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je noemt ze hazelnootkoekjes en stopt er amandelen in :) (lekkere honger en aan het surfen voor koekjes en zag het toevallig) Ik ga ze met hazelnoten maken! grtjs

    BeantwoordenVerwijderen