woensdag 26 februari 2014

FoodBlogSwap februari 2014: Hartige taart met courgette, wortel, gehakt en gorgonzola


Voor de foodblogswap van februari mocht ik koken van duizenden1dag van Martine. Ze blogt al een aantal jaren en naast heel veel recepten tref je bij haar ook leuke berichten aan over plaatsen in de wereld die ze bezoekt. Ze werkt op een zorgboederij met een grote moestuin en vriend Maarten is haar grote liefde. Het was dit keer niet gemakkelijk een recept uit te zoeken. Na lang wikken en wegen viel de keus op deze taart. En daar hebben we geen spijt van gehad.
Wat heb je nodig?
Ingrediënten voor de vulling:
  • 125 gr gehakt;
  • 1 ui gesnipperd;
  • 1 ½ courgettes;
  • 130 gr gorgonzola;
  • 2 kleine winterwortelen;
  • 3 eieren;
  • 1 teentje knoflook;
  • Zout, peper en nootmuskaat naar smaak.
Martine  maakte de taart met bladerdeeg en geitenkaas. Ik gebruikt voor de bodem dit deeg pizzadeeg / hartige taart deeg. We vinden bladerdeeg ook erg lekker, maar ook nogal zwaar en erg vet. In plaats van geitenkaas nam ik gorgonzola.


Hoe maak je ze?

  • Bak het gehakt rul in een beetje vloeibaar bakproduct;
  • Voeg na een paar minuten de  gesnipperde ui, de geperste knoflook en de kruiden toe;
  • Voeg vervolgens de in blokjes gesneden courgette en de in plakjes gesneden wortel toe;
  • Laat dit circa 5 minuten stoven totdat de groenten wat zachter zijn;
  • Doe het geheel in een zeef en laat het vocht eruit lekken.
  • Bekleed met het deeg een ingevette quichevorm;
  • Prik het deeg in met een vork en laat even staan;
  • Strooi wat paneermeel op het deeg;
  • Verdeel het groenten-gehaktmengsel over het deeg;
  • Klop de eieren in een kom los met peper en zout en giet dit mengsel over de taart;
  • Verdeel er de blokjes gorgonzola over.

Bakken:

Verwarm de oven voor op 230°C graden (  boven- en onderwarmte ) en bak de taart in 15 – 20 minuten gaar.



De taart is een blijvend succes. Wel neem ik de volgende keer geitenkaas, omdat de gorgonzola weliswaar heel erg lekker is, maar qua smaak een beetje teveel overheerst. Als je geen vlees eet, kun je het gehakt goed weglaten. De taart zal dan ook heerlijk zijn.

                                                       ©Marionskitchenstories

Het oorspronkelijke recept van Martine vind je hier: hartige taart met courgette en gehakt


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen