zaterdag 25 januari 2014

Rigatoni met ricotta-amandelsaus

Sinds kort heb ik een abonnement op 'Foodies', een blad vol heerlijke recepten en een bron van inspiratie voor de ware kookliefhebber. Deze rigatoni is het eerste recept wat ik eruit heb gemaakt en het is een doorslaand succes.


Wat heb je nodig?

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2-3 eetlepels vloeibaar bakproduct;
  • 425 gr geraspte wortel;
  • 1 ui;
  • 1 sjalot;
  • 3 teentjes knoflook;
  • 200 gr cherrytomaatjes;
  • 50 gr Parmezaanse kaas;
  • 50 gr amandelen;
  • 150 gr rigatoni;
  • 1 eetlepel suiker;
  • 95 gr ricotta;
  • Peper en zout naar smaak.

Hoe maak je het?

  • Rooster de amandelen in de oven op 180°C, gedurende circa 10 minuten;
  • Laat ze afkoelen en hak ze in stukjes;
  • Maak de wortelen schoon en rasp ze grof;
  • Snipper de ui, de knoflook en het sjalotje klein;
  • Was de tomaatjes en snij ze doormidden;
  • Rasp de Parmezaanse kaas;
  • Kook de rigatoni in water met zout beetgaar;
  • Bak de wortel, met de ui, de knoflook en het sjalotje gedurende 8 minuten al roerend in een pan/wok;
  • Voeg de suiker toe en bak even mee;
  • Voeg de tomaatjes toe en laat 4 minuten meebakken;
  • Doe 1 dl van het kookvocht van de rigatoni bij het groentemengsel;
  • Voeg de 2 soorten kaas toe en roer goed door;
  • Vermeng het groente-kaasmengsel met de pasta en schep de amandelen erdoor.

De combinatie van de wat zoete wortelen met de ricotta en de amandelen is subtiel en lekker. Wees voorzichtig met het toevoegen van het zout en de peper. Je hebt er maar weinig van nodig.
Het is een gemakkelijk recept dat hier zeker vaker zal worden gemaakt.

                                                            ©Marionskitchenstories

Bron: Foodies van februari 2014

2 opmerkingen: