dinsdag 22 oktober 2013

Snelle couscoussalade met broccoli en noten

Vandaag wordt hier 23°C voorspeld, dus kan een salade nog heel goed. Deze maakte ik gisteren, omdat ik weinig tijd had en ik pas laat thuis kwam. Hij het lekkerste is als je hem een aantal uren in de koelkast laat staan. Het recept is heel simpel en het maken kost weinig tijd.


Wat heb je nodig?

Ingrediënten voor de couscous voor 2 personen:

• 100 gr couscous;
• 100 gr kokend water;
• beetje zout;
• 1eetlepel olijfolie.

Ingrediënten voor de salade:

• 1kleine slakomkommer ( ontdaan van zaden );
• 1 stronk broccoli;
• 150 -175 gr noten ( macadamia noten, hazelnoten, amandelen );
• 6 augurkjes;
• 10 groene olijven;
• 50 gr kaas ( oud in blokjes );
• 100 gr salami ( in blokjes );
• 1 tomaat in blokjes.

Dressing:

• 3 eetlepels olijfolie;
• 1 eetlepel Balsamico azijn;
• 1 theelepel mosterd;
• 1 theelepel honig;
• Zout, peper en knoflookpoeder.

 Bereiden:

• Doe de couscous in een pan en giet er het kokende water overheen ( neem evenveel
  couscous als water );
• Doe er een eetlepel olijfolie in en roer los met een vork;
• Doe het deksel op de pan en laat 2 minuten staan;
• Roer opnieuw door;
• Laat de couscous afkoelen en roer geregeld om zodat het niet aan elkaar plakt;
• Rooster de noten ( 180°C ) in de oven gedurende 10 minuten;
• Kook de broccoli 4 minuten en spoel koud af;
• Snijd augurken en olijven klein;
• Snijd de salami en de kaas in blokjes;
• Vermeng alles en zet een paar uur weg in de koelkast.

Serveer er eventueel vers stokbrood bij.


                                                                 ©Marionskitchenstories




 



 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen