dinsdag 29 oktober 2013

Frietjes van zoete aardappel

Voor de Blogswap van oktober mocht ik koken van het weblog van Onapona. Ze is Belgische en blogt over toegankelijke, lekkere en vaak eenvoudig te maken gerechten. Op die manier laat ze zien dat eten niet altijd ingewikkeld hoeft te zijn en dat je er vaak geen uren voor in de keuken hoeft te staan. Ik koos twee recepten uit om te maken en omdat ze beide zeer smakelijk en succesvol waren, deel ik ze vandaag met jullie.


Deze frietjes van zoete aardappel zijn heel bijzonder. De combinatie van de zachtheid binnenin met de lekkere bruine buitenkant is verrassend. In tegenstelling tot gewone frietjes zijn ze absoluut niet zwaar en vet. Je kunt ze serveren met allerlei soorten groenten en vlees of vis.

Hoe maak je ze?

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 grote zoete aardappel;
  • 10 ml olijfolie;
  • 5 gr paprikapoeder;
  • 2,5 gram zout.

Bereidingswijze:

  • Schil de aardappelen en snijd ze in dikke frieten;
  • Doe de olie en de kruiden in een kom, voeg de frieten toe en meng alles goed door elkaar;
  • Leg de frieten op een met bakpapier bekleedde bakplaat;
  • Bak ze gedurende 35 minuten in een voorverwarmende oven op 200°C bruin.
                                                          ©Marionskitchenstories



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen